Order Block ve Supply/Demand Zone Trading Teknikleri
Merhaba arkadaşlar,
Son zamanlarda forex piyasasında order block ve supply/demand zone teknikleri üzerine yoğunlaşmaya başladım. Öncelikle, bu iki yöntemin temellerini anlamanın önemini vurgulamak istiyorum. Order block'lar, fiyatın geçmişteki belirli seviyelerde nasıl tepki verdiğini anlamamıza yardımcı oluyor ve bu da gelecekteki fiyat hareketlerini tahmin etmemizi kolaylaştırıyor.
Supply ve demand zonelar ise, belirli fiyat seviyelerinde arz ve talep dengesinin nasıl değiştiğini gösteriyor. Birçok trader bu seviyelerde alım-satım yaparak kâr etmeyi amaçlıyor. Kendi deneyimlerimden bahsetmek gerekirse, order block kullanarak yaptığım işlemlerde %70 civarı başarı oranı elde ettim. Ancak, bu tekniği kullanırken dikkatli olmak gerekiyor; yanlış yorumladığınızda kayıplarınız hızla artabilir.
Şu anda IG Broker üzerinden işlem yapıyorum ve bu stratejiyi uygulamak için oldukça uygun bir platform. Başka traderların da bu konudaki deneyimlerini merak ediyorum. Sizler bu tekniklerle neler yaşadınız? Hangi brokerları kullanıyorsunuz, tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı?
Hadi, bu konuyu birlikte tartışalım!