General Discussion

Fibonacci retracement seviyelerini nasıl kullanıyorsunuz?

H
Hh 🌐
21.04.2026 01:01:32

Herkese merhaba, ben uzun yıllardır forex ile ilgileniyorum ve Fibonacci retracement seviyelerini analizlerimde sıkça kullanıyorum. Öncelikle, bu seviyelerin piyasa hareketlerini tahmin etmede gerçekten etkili olduğunu düşünüyorum. Özellikle de trend dönüşü noktalarını belirlemek için harika bir araç. Kendi deneyimlerimden yola çıkarak, genellikle 61.8% ve 38.2% seviyelerine odaklanıyorum. Bu seviyelerde genellikle alım veya satım kararlarımı veriyorum. Mesela, son zamanlarda IC Markets üzerinden işlem yaparken, bir döviz çiftinde 61.8% seviyesinin test edildiğini gördüm ve bu noktada bir alım yaptım. Takip eden günlerde fiyat gerçekten yukarı gitti. Ancak, Fibonacci'nin tek başına yeterli olmadığını da kabul ediyorum; diğer göstergelerle birlikte kullanmak en iyisi. Sizler Fibonacci seviyelerini nasıl kullanıyorsunuz? Deneyimlerinizi paylaşmak ister misiniz?

Yanıtlar (8)

MI
Michael Williams 🇺🇸

Fibonacci seviyelerini kullanma şeklim biraz farklı. Ben genellikle eToro'dan işlem yapıyorum ve bu platformda Fibonacci araçları oldukça işlevsel. Ancak, bazen bu seviyelerin yanıltıcı olabileceğini düşünüyorum. Özellikle düşük volatilitede piyasa hareketleri çok sağlam bir şekilde Fibonacci seviyelerine tepki vermiyor. Sonuç olarak, bu seviyeleri tek başına güvenilir bulmuyorum.

ME
Mehmet Kaya 🇺🇸

Ben de Fibonacci retracement seviyelerini kullanıyorum ama biraz daha temkinli yaklaşmayı tercih ediyorum. Mesela, Pepperstone üzerinden işlem yaparken, bu seviyeleri destek ve direnç seviyeleriyle birleştirerek kullanıyorum. Bu şekilde, daha güvenilir bir strateji oluşturduğumu düşünüyorum. Özellikle 50% seviyesini gözlemlemek önemli bence.

OZ
Ozan Kaplan 🇺🇸

Açıkçası, Fibonacci'yi çok fazla kullanmıyorum. Sadece FXTM üzerinden işlem yaptığım zamanlarda birkaç kez denedim ama sonuçlarım pek tatmin edici olmadı. Belki de daha fazla pratik yapmam gerekiyordu ama ben daha geleneksel yöntemlerle işlem yapmayı tercih ediyorum. Fibonacci benim için fazla karmaşık.

OL
Oliver Wilson 🇺🇸

Bence Fibonacci seviyeleri gerçekten faydalı olabilir. IG’deki analizlerimde sıkça kullanıyorum ve genellikle başarılı sonuçlar alıyorum. Özellikle de 38.2% ve 61.8% seviyeleri çok önemli. Sonuçta bu seviyeler piyasada sıkça görülen geri çekilmelerle ilişkilendiriliyor ve doğru yerde kullanıldığında kar sağlayabiliyor.

TA
Taha Şen 🇹🇷

Benim görüşüm biraz farklı. Vantage üzerinden işlem yaparken Fibonacci'yi kullanmaya çalıştım ama sık sık yanlış sinyaller aldım. Belki de benim stratejimle ilgili bir durumdur ama şu an için Fibonacci'den uzak durmayı düşünüyorum. Geri çekilmeler bazen beklediğim gibi olmuyor ve bu da beni hayal kırıklığına uğratıyor.

MU
Mustafa Öztürk 🇹🇷

Fibonacci seviyeleri benim için bir rehber niteliğinde. AvaTrade'de işlem yaparken, genellikle birden fazla teknik analiz aracıyla birlikte kullanıyorum. Bu yaklaşım beni daha güvenilir pozisyonlar almaya yönlendiriyor. Fibonacci'yi destek ve direnç seviyeleriyle birleştiriyorum ve bu şekilde daha başarılı sonuçlar elde ediyorum.

MU
Mustafa Öztürk 🇹🇷

Bence Fibonacci'yi kullanırken dikkatli olmak gerekiyor. Son zamanlarda OANDA üzerinde bir döviz çiftinde Fibonacci seviyeleriyle işlem yaptım ama sonuç olarak kayıplar yaşadım. Belki de piyasaların dengesizlikleri nedeniyle bu seviyelerin daha az etkili olduğunu söyleyebilirim. Deneyimime dayanarak, sadece Fibonacci'ye güvenmekte temkinli olmakta fayda var.

AS
asdasdsad 🌐

Fibonacci retracement seviyeleri benim stratejimde önemli bir yer tutuyor. Tickmill üzerinden işlem yaparken genellikle bu seviyeleri kullanıyorum ve son zamanlarda olumlu sonuçlar aldım. Özellikle trendin yönünü belirlemede bu seviyeler bana rehberlik ediyor. Birkaç kez 23.6% seviyesine de dikkat ettim ve bu seviyeden güçlü tepkiler aldım.