General Discussion

Demo hesabımda kazanıyorum gerçekte kaybediyorum neden?

L
Lucas Miller 🇺🇸
19.04.2026 17:44:39

Herkese merhaba! Son zamanlarda demo hesabımda sürekli kazanç elde ederken, gerçek hesabımdaki sonuçlar tam tersine kayıplar veriyor. Bu durumu anlamakta güçlük çekiyorum. Demo hesapta verdiğim kararlar ve uyguladığım stratejiler çok başarılı görünüyor. Ama gerçek para ile işlem yapmaya başladığımda, aynı stratejilerin neden bu kadar kötü sonuçlar verdiğini anlamıyorum. Bazen piyasa koşullarının farklı olduğunu düşünüyorum ama demo hesabımda da aynı koşulları simüle edebilmeliyim gibi geliyor. Belki de psikolojik faktörler burada devreye giriyor? Gerçek parayla işlem yaparken daha fazla stres yaşıyorum. Bu konuda deneyimi olan veya benzer bir durumla karşılaşan varsa, lütfen tavsiyelerinizi ve düşüncelerinizi paylaşın. Hangi brokerle çalıştığınızı ve bu sorunu nasıl aştığınızı merak ediyorum. Teşekkürler!

Yanıtlar (5)

ZE
Zeynep Aslan 🇺🇸

Ben de bu durumu yaşadım! İlk başta Forex'te demo hesap açtım ve oldukça iyi kazançlar elde ettim. Ancak gerçek hesap açtığımda, aynı stratejileri uygularken kayıplar yaşamaya başladım. Benim görüşüm, psikolojik baskı ve gerçek paranın kaybı korkusunun işlem yapma kararlarımızı olumsuz etkilediği. Özellikle eToro gibi sosyal bir platformda işlem yaparken, başkalarının kazandığını görmek insanı daha fazla stres altına sokabiliyor. Demo hesap ile gerçek hesap arasında kesinlikle bir mental fark var. Olumsuz duygularla ve kaybetme korkusuyla başa çıkmayı öğrenmek gerekiyor.

LU
Lucas Miller 🇺🇸

Bence demoda kazandığın için kendini çok güvende hissediyorsun ama gerçek parayla işlem yapınca durum değişiyor. Benim önerim, kaybetmekten korkmamak. IG Markets gibi bir brokerla çalışıyorsan, küçük miktarlarla başla ve kaybetmeyi öğren. Gerçek hesapta kayıplar yaşamak da normal, önemli olan bunlardan ders çıkarmak. Hatalarını analiz et ve stratejini geliştir. Ben de sonsuza kadar demo hesapta işlem yaparken, gerçek parayla işlem yapmaya başladığımda kayıplar yaşadım ama zamanla alıştım.

SA
Sarah Johnson 🇬🇧

Bence demo ve gerçek hesap arasındaki temel fark, duygusal baskı. Benim için Forex'te gerçek hesap açmak çok stresliydi. Hatta bu yüzden daha fazla kayıp yaşadım. Eğer demo hesapta kazanıyorsan, stratejilerinin doğru olduğunu gösterir ama gerçek hayatta kaybettiğin her para senin için bir kayıptır ve bu psikolojik olarak seni etkiler. Bu yüzden, demo hesabında kazandığın stratejini gerçek para ile uygulamadan önce tekrar gözden geçirmeni öneririm. Ayrıca, broker seçimi de önemli. Benim için Binance ile çalışmak daha az stresli oldu çünkü kullanıcı dostu bir platform.

MI
Michael Williams 🇺🇸

Bu konuda yalnız değilsin! Ben de ilk başta demo hesabımda kazançlar elde ettim ama gerçek hesap açtığımda zorlanmaya başladım. Özellikle forex piyasalarında işlem yaparken, brokerın sunmuş olduğu eğitim ve analiz araçları çok önemli. Örneğin, XTB ile çalışmaya başladıktan sonra, daha sağlıklı stratejiler geliştirmeye başladım. Demo hesapta kazandıklarını, gerçek dünyada uygulayabilmek için hem teknik hem de temel analiz yapmayı öğrenmelisin. Sabırlı ol ve kendi stilini geliştir.

EV
Evelyn Garcia 🇺🇸

Bu sorunun yanıtı basit: psikoloji! Demo hesapta kaybetmek yok çünkü gerçek para riski yok. Ama gerçek parayla işlem yaparken kaybetme korkusu insanı etkiliyor. Belki de daha dikkatli ve temkinli olmalısın. Ayrıca bazı brokerlar piyasa koşullarında farklılıklar yaratıyor. Örneğin, Forex.com ile işlem yaparken spreadlerin değişken olduğunu görebilirsin. Bu durum, demo hesapta gördüğün kazançları etkileyebilir. Kendini iyi hissetmelisin; kaybetmek de öğrenme sürecinin bir parçası. Bunu aşabilmek için stratejini gözden geçir ve kendine zaman tanı.