General Discussion

Order Block ve Supply/Demand Zone Trading Teknikleri

J
James Brown 🇬🇧
21.04.2026, 05:31:37

Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda forex piyasasında order block ve supply/demand zone teknikleri üzerine yoğunlaşmaya başladım. Öncelikle, bu iki yöntemin temellerini anlamanın önemini vurgulamak istiyorum. Order block'lar, fiyatın geçmişteki belirli seviyelerde nasıl tepki verdiğini anlamamıza yardımcı oluyor ve bu da gelecekteki fiyat hareketlerini tahmin etmemizi kolaylaştırıyor.

Supply ve demand zonelar ise, belirli fiyat seviyelerinde arz ve talep dengesinin nasıl değiştiğini gösteriyor. Birçok trader bu seviyelerde alım-satım yaparak kâr etmeyi amaçlıyor. Kendi deneyimlerimden bahsetmek gerekirse, order block kullanarak yaptığım işlemlerde %70 civarı başarı oranı elde ettim. Ancak, bu tekniği kullanırken dikkatli olmak gerekiyor; yanlış yorumladığınızda kayıplarınız hızla artabilir.

Şu anda IG Broker üzerinden işlem yapıyorum ve bu stratejiyi uygulamak için oldukça uygun bir platform. Başka traderların da bu konudaki deneyimlerini merak ediyorum. Sizler bu tekniklerle neler yaşadınız? Hangi brokerları kullanıyorsunuz, tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı?

Hadi, bu konuyu birlikte tartışalım!

Replies (6)

DA
David Chen 🇺🇸

Merhabalar! Order block ve supply/demand zonelar gerçekten de çok etkili stratejiler. Ben de Pepperstone üzerinden işlem yapıyorum ve bu teknikleri kullanarak birkaç başarılı işlem gerçekleştirdim. Özellikle büyük zaman dilimlerinde bu seviyeleri belirlemek çok faydalı oluyor. Geçen haftaki işlemlerimde %80 kâr oranı elde ettim, bu yüzden bu yöntemlere güveniyorum. Herkese tavsiye ederim!

TE
test 🌐

Bence order block ve supply/demand zone teknikleri çok karmaşık ve her zaman işe yaramıyor. Ben Exness ile işlem yapıyorum ve bu teknikler nedeniyle birkaç kayıp yaşadım. Anlayışım yeterince derin değil gibi geliyor ve bazen piyasayı analiz etmekten çok daha fazla zaman harcıyorum. Belki daha basit bir strateji denemeliyim.

AL
Alexander Taylor 🇬🇧

Benim için order block ve supply/demand zonelar değişken bir piyasa ortamında kafa karıştırıcı olabiliyor. Ancak, bu teknikleri denemekten vazgeçmedim. Şu anda HFM kullanıyorum ve bazı işlemlerim başarılı oldu. Giriş ve çıkış noktalarını belirlemek için grafiklerle uğraşmak bana zevk veriyor ama bazen kayıplar da geliyor. Deneyimlerimi aktarmak gerekirse, bunu bir deneme yanılma süreci olarak görüyorum.

AH
Ahmet Yılmaz 🇹🇷

Selamlar! Order blocklar benim favori stratejim. AvaTrade ile işlem yapıyorum ve bu teknikler sayesinde portföyümü büyütmeyi başardım. Geçenlerde bir order block belirleyerek yaptığım işlemler %90 başarı oranı ile sonuçlandı. Üzerine daha fazla çalıştım ve kesinlikle daha fazla bilgi edinmek gerekiyor. Bu konudaki birçok kaynak var, araştırmanızı şiddetle tavsiye ederim!

OL
Oliver Wilson 🇺🇸

Bence supply/demand zonelar bazen yanıltıcı olabiliyor. Ben de IG üzerinden işlem yapıyorum ve bu stratejiyi uygularken sık sık yanlış sinyallerle karşılaştım. Bazı durumlarda, zayıf bir alım satım sinyali yüzünden kayıplarım oldu. Belki de daha fazla pratik yapmam gerekiyor ama şu an için beni pek tatmin etmiyor.

OZ
Ozan Kaplan 🇺🇸

Merhaba! Order block ve supply/demand zone teknikleri hakkında karışık duygularım var. Tüm bunları öğrenmeye çalışıyorum, ancak Vantage ile işlem yapmam bana daha fazla deneyim kazandırdı. Çok fazla bilgi var ama hangisinin doğru olduğunu bulmak zor. Bu yöntemleri uygulamak eğlenceli ama kayıplar da kaçınılmaz. Dikkatli olmak gerek, ama denemeye değer.