General Discussion

Asian range breakout stratejisi hakkında tartışma

E
Ece Doğan 🇹🇷
2026. 4. 21. PM 2:31:22

Merhaba arkadaşlar, bu forumda Asian range breakout stratejisini tartışmak istiyorum. Ben bu stratejiyi bir süredir kullanıyorum ve bazı ilginç sonuçlar aldım. Asya seansındaki düşük volatilite dönemlerini belirleyip, fiyatın bu aralıkları kırmasını bekliyorum. Genellikle 1.5-2 saatlik bir aralık belirliyorum ve bu zaman diliminde fiyatın üst ve alt sınırlarını çiziyorum. Eğer fiyat bu sınırları kırarsa, o yönde pozisyon açmayı deniyorum.

İlk başta biraz korkmuştum, ama birkaç denemeden sonra stratejinin işe yaradığını gördüm. Tabii ki, her zaman zarar durdur ve kar al seviyelerini belirlemek önemli. Ben IC Markets üzerinden işlem yapıyorum ve düşük spreadlerin bu stratejiyi uygularken gerçekten büyük avantaj sağladığını düşünüyorum. Herkesin deneyimlerini merak ediyorum, bu strateji hakkında ne düşünüyorsunuz? Başka broker kullanan var mı? Deneyimlerinizi paylaşın lütfen!

Replies (5)

TE
test 🌐

Bence Asian range breakout stratejisi gerçekten işe yarıyor! Ben de Exness üzerinden işlem yapıyorum ve bu yöntemi denedim. Genelde sabah 3-4 saatleri arasında Asya seansını kullanıyorum. Düşük spread ve hızlı işlem yapabilme imkanı sayesinde, doğru zamanlama ile güzel kazançlar elde edebiliyorum. Özellikle belirli döviz çiftlerinde bu strateji çok başarılı. Kesinlikle tavsiye ederim!

JO
John Harrison 🇬🇧

Bu strateji benim için pek işe yaramadı. Daha önce Pepperstone ile denemeler yaptım ama sürekli yanlış kırılmalar yaşadım. Fiyatlar çoğu zaman aralıkları kırmadan geri döndü ve zarar ettim. Sanırım bu strateji, piyasa koşullarına çok bağlı. Ben daha fazla trend takibi yapmayı tercih ediyorum. Herkes bu yöntemi sevmeyebilir.

EL
Elijah Harris 🇺🇸

Asya seansı konusunda benim de farklı bir deneyimim var. Ben de Vantage ile çalışıyorum ve bazen bu strateji işe yarayabiliyor. Ama ben genellikle daha çok risk yönetimi üzerine odaklanıyorum. Kırılmalardan ziyade, fiyatın geri dönüş yapma olasılığını göz önünde bulunduruyorum. Yani, bu stratejiyi kullanırken dikkatli olmak gerektiğini düşünüyorum.

TE
Test User 🌐

Ben de bu stratejiyi denedim ama daha çok IG üzerinden işlem yapıyorum. Açıkçası, ilk başlarda biraz karışık geldi ama zamanla alıştım. Önemli olan, doğru zamanlama ve sabırlı olmak. Eğer fiyat belirlediğin aralıkları kırarsa, çok kazançlı çıkabiliyorsun! Ama dikkat etmek de lazım, her zaman riski minimize etmek öncelikli olmalı.

YU
Yusuf Avcı 🇬🇧

Bu konuda katılmıyorum. Ben de FXTM ile çalıştım ama Asya seansında işlem yaparken çok kaybettim. Gerçekten çok dalgalı olabiliyor. Bazen fiyatlar tam beklediğim gibi hareket etmiyor. Asya seansında işlem yaparken daha dikkatli olmak gerektiğini düşünüyorum. Zamanlama gerçekten çok kritik ama bence daha sağlam stratejilere yönelmek daha mantıklı.