General Discussion

Kaldıraç oranı ne kadar olmalı?

A
asdsad 🌐
2026. 4. 18. PM 2:44:11

Merhaba arkadaşlar, kaldıraç oranları hakkında bir tartışma açmak istiyorum. Kaldıraç, yatırımcıların daha büyük pozisyonlar açmasına olanak tanırken, aynı zamanda risklerini de artırıyor. Özellikle yeni başlayanlar için doğru kaldıraç oranını seçmek çok önemli. Bazı brokerler, örneğin Forex.com, 1:50'ye kadar kaldıraç sunarken, diğerleri daha yüksek oranlar sunabiliyor. Benim görüşüm, yeni başlayanların en fazla 1:20 ile başlaması ve piyasa tecrübeleri arttıkça bunu kademeli olarak artırmaları yönünde. Yüksek kaldıraç oranları cazip görünse de, kayıplar da aynı oranda artabilir. Sizce ideal kaldıraç oranı nedir? Hangi brokerlerden hizmet alıyorsunuz ve deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Replies (5)

AS
asdasdsad 🌐

Bence ideal kaldıraç oranı 1:30-1:50 arasında olmalı. Bu aralık, hem risk yönetimi açısından hem de kazanç potansiyeli açısından oldukça uygun. Ben IC Markets ile çalışıyorum ve 1:500'e kadar kaldıraç sunuyorlar. İlk başta korkutucu gibi görünse de, riskimi iyi yönettim ve kazanç elde ettim. Elbette, kayıpları minimize etmek için stop loss kullanmak şart!

AY
Ayşe Demir 🇹🇷

Yüksek kaldıraç oranları, kısa vadede büyük kazançlar sağlasa da, aslında çok tehlikeli. Ben 1:100 kaldıraçla başladım ve birkaç ay içinde hesap bakiyem neredeyse sıfıra düştü. Yüksek kaldıraç, aynı zamanda duygusal kararlar almaya da sebep oluyor. Bu yüzden, yeni başlayanların 1:20'yi geçmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda daha dikkatli olunmalı.

JO
John Harrison 🇬🇧

Kaldıraç oranı kişisel bir tercih meselesi. Benim için 1:10 yeterli, çünkü daha kontrollü bir şekilde işlem yapmayı tercih ediyorum. Oanda ile çalışıyorum ve düşük kaldıraç sunmalarını seviyorum. Bu sayede kayıplarımı daha az hissediyorum ve daha uzun vadeli stratejiler geliştirebiliyorum. Kaldıraç oranı yüksek değilse, kaybettiğinizde üzülme oranınız düşer.

ON
Onur Erdem 🇬🇧

Ben yüksek kaldıraç kullanarak oldukça iyi sonuçlar aldım. 1:200 kaldıraçla işlem yaptığımda, başlangıçta kayıplarım oldu ama sonrasında marketi analiz ederek kazanç elde ettim. Hem FP Markets hem de Plus500 ile çalıştım ve her ikisi de yüksek kaldıraç sunuyor. Tabii ki risk yönetimi önemli, ama doğru strateji ve analizle başarılı olabilirsiniz.

AL
Ali Can 🇹🇷

Kaldıraç oranı, her trader için farklılık göstermeli. Özellikle scalping yapanlar için yüksek kaldıraç avantajlı olabilir. Ancak uzun vadeli yatırımcılar için düşük kaldıraç daha mantıklı. Ben XTB ile çalışıyorum ve 1:30 kaldıraçla işlem yapıyorum. Hem güvenli hem de kazançlarımı artıracak şekilde işlem yapabiliyorum. Kaldıraç oranını belirlerken risk toleransınızı iyi değerlendirmelisiniz.