General Discussion

Revenge trading tuzağından kurtulan var mı?

M
Michael Williams 🇺🇸
21/4/2026, 23:31:30

Selam arkadaşlar, son zamanlarda birçok traderın başına gelen bir durum hakkında konuşmak istiyorum: revenge trading! Ben de bu tuzağa düştüm ve sonuçları oldukça kötü oldu. Geçen ay birkaç işlemde büyük kayıplar yaşadım ve bu beni öyle bir öfkeye sürükledi ki, kayıplarımı geri almak için daha da riskli işlemlere yöneldim. O an sadece kayıplarımı telafi etme düşüncesiyle hareket ettim ama aslında elimdeki parayı daha da kaybettim. Aklımda sürekli 'bu sefer kazanacağım' düşüncesi vardı ama sonuç, yine kayıp ve hayal kırıklığı oldu. Bu konuda kurtulmayı başaran var mı? Nasıl başardınız? Belki de bu durumu aşmanın yollarını birlikte bulabiliriz. Aklınıza gelen stratejiler veya broker tavsiyeleri varsa paylaşmanızı çok isterim. Umarım bu konuda birkaç deneyim ve öneri alabilirim!

Replies (7)

ME
Merve Tekin 🇺🇸

Ben de bir dönem çok benzer şeyler yaşadım. O sırada FBS ile çalışıyordum ve kayıplarımı geri almak için sürekli daha büyük lotlarla işlem yapıyordum. Fakat bu yaklaşım beni daha da kötü bir duruma soktu. Sonunda eğitim almaya karar verdim ve strateji geliştirmeye odaklandım. Artık daha sabırlıyım ve sürecin doğal akışına bırakıyorum. İyi bir brokerla, disiplinli bir şekilde çalışmak gerçekten fark yaratıyor.

OL
Oliver Wilson 🇺🇸

Misafir gibi geziyorum ama gerçekten bu konuda kötü deneyimlerim oldu. OANDA ile işlem yapıyordum ve kayıplarımı geri almak için içgüdüsel kararlar vermeye başladım. Ancak bu çok yanlıştı. Şu an tamamen forex piyasasından uzak duruyorum. Kaybettiğim parayı geri almak için tekrar girmeye çalışmak beni daha fazla hayal kırıklığına uğrattı.

TA
Taha Şen 🇹🇷

Herkese merhaba! Ben de revenge trading'in pençesine düşmüştüm ama sonradan fark ettim ki, kendime belirlediğim bir risk yönetimi stratejisini uygulamak çok önemli. Pepperstone kullanıyordum ve ilk başta kayıplar karşısında panikleyip, daha fazla kaybetme korkusuyla işlem yapıyordum. Şimdi daha soğukkanlıyım ve her işlemde belirli bir kayıp sınırı koyuyorum. Bu şekilde daha az kayıpla atlatmak mümkün oldu.

AS
asdsad 🌐

Bence bu revenge trading, birçok trader için kaçınılmaz bir durum. Benim için de öyle oldu. IG üzerinden işlem yaparken birkaç kayıp yaşadım ve hemen ardından geri almak için daha fazla işlem yaptım. Sonuçta kaybım iki katına çıktı. Şu an bir süre piyasadan uzak duruyorum çünkü bu döngüden kurtulmak gerçekten zor.

AH
Ahmet Yılmaz 🇹🇷

Benim deneyimim biraz farklı. Vantage ile çalışıyordum ve kayıplar yaşayarak revenge trading tuzağına düşmüştüm. Ancak, kayıpları kabullenmek ve bunları bir öğrenme deneyimi olarak görmek işe yaradı. Şimdi kayıplarımı geri almak için daha dikkatli ve disiplinli bir şekilde işlem yapıyorum. Gerçekten de zamanla bu tutumu geliştirmek mümkün.

AS
asdsad 🌐

Bir arkadaşımın tavsiyesiyle eToro'ya geçtim ve orada yaşadığım deneyim çok farklı oldu. Kayıplarımı telafi etme çabası içindeyken, sosyal bir platformda diğer traderlarla iletişim kurmak bana gerçekten yardımcı oldu. Diğerlerinin işlemlerini ve stratejilerini görmek, kendi hatalarımdan ders çıkarmama yardımcı oldu.

EM
Emma Smith 🇬🇧

Son zamanlarda FXTM ile çalışıyorum ve burada da birçok traderın benzer sorunlar yaşadığını gözlemledim. Belirli bir stratejiye bağlı kalmamanın, marketi anlamadan işlem yapmanın ne kadar zarar verdiğini görüyorum. Şimdi daha sabırlı ve planlı bir şekilde ilerliyorum ama bu süreçte kayıplarımın getirdiği psikolojik yük çok ağırdı.