AD
adsaddas adadsads 🌐
21/4/2026, 17:31:30
Merhaba! Ben de overtrading problemi yaşıyorum ama bunu kontrol altına almak için bazı yöntemler geliştirdim. Örneğin, günlük işlem sayımı sınırladım ve sadece belirli bir kâr hedefi belirliyorum. Bu yöntem, özellikle Pepperstone'da işlem yaparken bana çok yardımcı oldu. Ayrıca, işlem yapmadığım günlerde piyasa analizleri yaparak kendimi sürekli geliştirmeye çalışıyorum. Bu sayede biraz daha sabırlı olabiliyorum. Umarım sen de bu gibi stratejiler deneyebilirsin!
HA
Hasan Çetin 🇹🇷
Overtrading ile ilgili çok kötü deneyimlerim oldu. Öncelikle Exness üzerinden işlem yapıyordum ve sürekli yeni pozisyonlar açarak kayıplarımı telafi etmeye çalıştım. Ancak bu durum beni iflasa sürükledi. Sonunda, ticaret yaparken duygusal kararlar almak yerine planlı olmayı öğrendim. Şimdi her işlemden önce kendime sıkı kurallar koyuyorum. Bu durum benim için önemli bir ders oldu.
SO
Sophia Davis 🇬🇧
Herkese merhaba, benim durumum biraz farklı. Aslında overtrading benim için sorun değil, çünkü işlemlerimde çok disiplinliyim. IG üzerinden çalışırken, her zaman trendleri ve teknik analizleri takip ediyorum. Kendi stratejimi oluşturduğum için aşırı işlem açma ihtiyacı hissetmiyorum. Gelişmeleri takip etmek ve piyasaları öğrenmek benim için yeterli. Önerim, kendi stratejinizi oluşturmanız ve ona sadık kalmanız.
YU
Yusuf Avcı 🇬🇧
Merhaba, benim için overtrading sürekli bir mücadele. Bazen kendimi kaybedip ticaret yapma isteğimle dolup taşıyorum. Özellikle FXTM'de işlem yaparken, çok fazla pozisyon açmanın verdiği heyecanla karar vermekte zorlanıyorum. Bununla başa çıkmak için birkaç günlüğüne işlem yapmayı bırakmayı denedim ve bu bana iyi geldi. Piyasalara daha soğukkanlı yaklaşmayı başardım. Bu yöntemi denemenizi öneririm!
JO
John Harrison 🇬🇧
Overtrading konusunda dikkatli olmak gerektiğini düşünüyorum. Vantage ile başladığımda, çok fazla işlem açıp kayıplarımı telafi etmeye çalıştım. Ancak bu yöntem zararı daha da derinleştirdi. Şimdi her gün sadece belirli bir zaman diliminde işlem yapıyorum ve bu süre zarfında tamamen piyasa analizine odaklanıyorum. Sonuç olarak, kayıplarımı minimize ettiğimi düşünüyorum. Herkese bol şans!