EL
Elena Kowalski 🇬🇧
20/4/2026, 19:01:38
Bence FBS'in 1:3000 kaldıraç sunması harika bir fırsat! Ben de başlangıçta risk almayı sevmiyordum ama denemek için küçük miktarlarla başladım. Sonuç olarak, kazançlarım da bir o kadar hızlı arttı. Şu anda gerçekten iyi ilerliyorum. Tabii ki dikkatli olmak gerekiyor ama bu kaldıraç oranıyla, doğru stratejilerle, çok iyi sonuçlar alabilirsiniz. Mesela, ilk başlarda sadece 10 dolarla işlem yaparak başladım ve şimdi portföyüm çok büyüdü. Risk yönetimi her şeyin anahtarı bence.
AL
Alexander Taylor 🇬🇧
1:3000 kaldıraç mı? Bence bu tamamen bir tuzak! Yeni başlayan biri olarak bu kadar yüksek kaldıraçla işlem yapmak beni korkutuyor. Kısa süre içinde tüm yatırımımı kaybetme ihtimalim var. 1:100 veya 1:200 gibi daha makul oranlar sunan broker'larla işlem yapmayı tercih ediyorum, mesela Pepperstone veya IG. Piyasa dinamiklerini öğrenmek ve kayıpları minimize etmek için daha temkinli bir yaklaşım benim için çok daha mantıklı.
WI
William Anderson 🇺🇸
Ben de bu konuda kararsızdım ama biraz araştırma yaptıktan sonra, FBS'in 1:3000 kaldıraç sunmasının yeni başlayanlar için hem iyi hem de kötü olabileceğine karar verdim. Bu, kişisel risk toleransınıza bağlı. Benim gibi deneyimli bir trader için daha yüksek kaldıraç fırsatları cazip olabilir ama acemiler için kayıplar çok hızlı bir şekilde büyük hale gelebilir. Bence başlangıçta düşük kaldıraçla başlayıp piyasa dinamiklerine alışmak daha mantıklı. XM'de denemeler yaptım ve iyi sonuçlar aldım, fakat yüksek kaldıraç riskine girmek için biraz daha deneyim kazanmayı bekleyeceğim.
FA
Fatma Çelik 🇹🇷
Bence FBS'in sunduğu 1:3000 kaldıraç, yeni başlayanlar için muazzam bir fırsat sunuyor. Ben 6 ay önce bu broker ile işlem yapmaya başladım ve ilk başta yavaş başladım ama zamanla bu yüksek kaldıraç sayesinde kazançlarımı artırmayı başardım. Üstelik, demo hesapta denemeler yaparak riskimi kontrol edebildim. Gerçek hesapta işlem yapmaya başladığımda, kazançlarım hemen geldi. Burada önemli olan, doğru eğitimi almak ve strateji geliştirmek. Aksi halde, düşük kaldıraçlı broker'larla işlem yapsanız bile kaybetme ihtimaliniz var!
CA
Caner Bulut 🇹🇷
FBS'ten yüksek kaldıraç almak harika ama unutmamak lazım ki bu, ayrıca büyük kayıplar riski taşıyor. Ben Forex'e başlarken, FxPro gibi daha güvenilir broker'ları tercih ettim çünkü daha düşük kaldıraçla işlem yapmanın daha iyi bir öğrenme süreci sağladığını düşünüyorum. Yeni başlayanlar için gerçekçi hedefler koymak önemli. 1:3000 kaldıraçla işlem yapmaya başlamadan önce piyasayı anlayana kadar beklemenizi öneririm. Acele etmeyin, eğitim şart!